Lokakuun 9.päivä Maria Baric Companyn Salaisuuksien sateenvarjo nukketeatterikonsertti lähtee jällleen sairaalakiertueelle. Esitys vierailee päivän aikana useilla lasten sairaalaosastoilla sekä vanhusten geropsykiatrisilla osastoilla. 

Esitys on samannimisestä isommasta näyttämöteoksesta sairaalaympäristöön sovitettu pienempi, helposti osastolta toiselle liikuteltava kiertue-esitys.  Esitys tarjoaa samalla myös osastojen potilaille mahdollisuuksia osallistua yhteiseen musiikkihetkeen, eri osastojen potilaiden omien voimavarojen mukaisesti sovellettuna. Esityksessä voi siis oman jaksamisen ja mielenkiinnon mukaisesti olla joko katselijan ja kuuntelijan roolissa tai vaihtoehtoisesti myös aktiivisemmassa osallistujan roolissa.  Esityksen suunnittelussa ja toteutuksessa sen saavutettavuus, osallisuus ja yhteisöllisyys ovat tärkeässä asemassa.

Kohtaamisia yllätysten äärellä

Maria Baric Company on toteuttanut vastaavia sairaalakiertueita jo useana vuonna useissa sairaaloissa eri osastoilla, yhteistyössä OLKAn kanssa. Tavoitteena on tuoda hetkeksi iloa ja uutta ajateltavaa sairaalassa hoidossa olevien potilaiden arjen keskelle.