143452369659184

Maria Baric Companyn
Suomi 100 aiheinen uutuusteos
sai maailmanensi-iltansa Kuubassa

 

Maria Baric Companyn uutuusteos El cielo de los deseos sai maailmanensi-iltansa Kuubassa Matanzanin kaupungissa. Teos nähtiin kansainvälisten katuteatterifestivaalien (IX Jornada de Teatro Callejero) avajais- ja päätösesityksenä. Tänä vuonna festivaaleilla nähty kantaesitys oli espanjankielinen teossovitus Maria Baric Companyn uutuusteoksesta “Toiveiden taivas”, jonka Suomen ensi-ilta tullaan näkemään syksyllä Helsingissä.

Maria Baric Companyn uutuusteos toi kuubalaiselle yleisölle tutuksi 100 vuotiasta Suomea, Kalevalaa ja sen syntytarinaa, jonka pohjalta ryhmä loi uuden teoksensa. Katuteatteria, tanssia, tulisirkusta ja musiikkia yhdistelevä ulkoilmaesitys keräsi tänäkin vuonna festivaalien suurimmat yleisömäärät ja kokosi eri maiden festivaalivieraat ja paikalliset asukkaat yhteen elävän tulen ja unelmien äärelle.

Näytelmän käsikirjoittaja, säveltäjä ja ohjaaja Maria Baric kuvaa teoksen syntyprosessia näin: 

“Toiveiden taivas on meidän tapamme juhlistaa satavuotiasta Suomea. Halusimme tuoda juhlatunnelmat mukanamme myös maailmalle- teatterin keinoin. Juhlavuoden teeman mukaisesti myös tämän teoksen kantava ajatus kiteytyi yhteen tärkeään sanaan: yhdessä. Teoksen suunnittelussa ja valmistelussa ammensimme inspiraatiota Elias Lönnrotin runojenkeruumatkoilta, joiden koonneista syntyi lopulta maamme kansalliseepos. Runojen sijaan me taas keräsimme unelmia. Tuli ja sen luoma valo toimii kipinöivänä heijastuspintana sekä jo kirjoitetuille tarinoille, että vielä kirjoittamattomille ja sanoittamattomille unelmille.”

El cielo de los deseos on jo Maria Baric Companyn kolmas espanjankielelle käännetty näytelmä, joka on vieraillut Kuubassa. Ryhmän aikaisempia teoksia on ehtinyt nähdä Kuubassa jo yli 20 000 katsojaa. Ryhmä on myös saanut tunnustusta paikallisten taiteilijoiden kanssa toteuttamastaan monivuotisesta kulttuuriyhteistyöstä. 

El cielo de los deseos toteutettiin kansainvälisenä yhteistuotantona paikallisen El Miron Cubano teatterin kanssa. Suomalaisten ja kuubalaisten esiintyjien lisäksi festivaalien päätösesityksessä vieraili myös taiteilijoita Espanjasta ja Meksikosta. Tuotantoa tuki festivaalien lisäksi mm. Matanzanin kaupungin esittävän taiteen neuvosto Artes Escenicas, Helsingin Kulttuurikeskus sekä Taiteen edistämiskeskus. 

 

 

 

Uusi lastenmusiikkilevy SALAISUUKSIEN SATEENVARJO julkaistu!

Maria Baric Companyn toiminnan yhtenä perusajatuksena on viedä pieniä ja suuria elämyksiä esittävän taiteen muodossa ihmisten luokse. Company kiertää kiertää aktiivisesti niin Suomessa kuin kansainvälisesti ja on toteuttanut osallistavia konsertti- , työpaja- ja esityshetkiä musiikin, varjoteatterin ja nukketeatterin keinoin mm. lastensairaalaosastojen, vastaanottokeskusten,  päiväkotien, koulujen, muskareiden, erilaisten vauva-  ja perhetapahtumien sekä ensi- ja turvakotien lapsille. Uutuuslevyn laulut ovat syntyneet vuosien saatossa näistä lasten kanssa syntyneistä kohtaamisista ja niiden aikaansaamista inspiraatioista, sadun maailmassa vietetyistä yhteisistä hetkistä. Lasten leikeistä ja tarinoista. Nyt näitä kymmenen vuoden matkan aikana syntyneitä lauluja on kerätty levyllisen verran kokoelmaksi ilahduttamaan kaikkia lapsia, perheitä sekä lapsiryhmien ja lastenkulttuurin parissa työskenteleviä. Ennen julkaisemattomat laulut tarjoilevat uusia pieniä polkuja musiikin ja mielikuvituksen maailmaan. 

P.S Levy antaa esimakua valmisteilla olevalle, myöhemmin julkaistavalle levyyn ja konserttiin/esitykseen liittyvälle kirjalle, joka kokoaa levyn lauluihin liittyvät pedagogiset vinkit ja antaa toimintaohjeita ja monipuolisia virikkeitä esimerkiksi omien pienten esitysten, tarinoiden sekä luovan toiminnan toteuttamiseen eri ikäisten lasten kanssa. 

Maria Baric Companyn muusikot levyllä:

Maria Baric laulujen sävellykset ja sanoitukset, laulu, taustalaulu, viulu, viola d'amore
Samuli "Teho" Majamäki: marimba, vibrafone, water drums, patarummut, perkussiot
Joakim Berghäll bassoklarinetti, saksofoni, huilu, mandoliini
Kari Hulkkonen sähköbasso, kontrabasso
Kim Rantala koskettimet
Seppo Salmi: kitarat
Abdissa Assefa perkussiot
Stefan Stanciu panhuilu

P.S Joko olet käynyt tykkäämässä meistä instagram- ja  facebook-sivuillamme? ;)
Jos et vielä ole sinne asti eksynyt... niin tervetuloa kurkistamaan näihinkin somekanaviimme!
Odotamme sinua - nähdään!

P. S Ja jos sinulla on mielessäsi joku, joka saattaisi pitää uudesta levystämme, niin... laita viidakkorumpu soimaan
- ja kerro kaverille!