143452369659184

KULTTUURIMYLLY 

Olemme avaamassa syksyllä 2018  Itä-Helsinkiin uuden teatteri- ja kulttuuritilan!

kulttuurimylly 2.jpg

Itä-Helsingin uusinta esittävän taiteen näyttämötilaa, Kulttuurimyllyä rakennetaan parhaillaan Myllypuroon! Kulttuurimylly toimii saman katon alla Liikuntamyllyn kanssa.

Uuteen Kulttuurimyllyyn valmistuu n. 100-paikkainen black box -teatterisali sekä monikäyttöinen ja eri tarpeisiin muuntautuva juhlasali. Juhlasali taipuu niin auditoriotilaksi kuin pieneksi esitys- ja näyttämötilaksi sekä tarvittaessa myös työpaja- tai kahviotilaksi. Kulttuurimyllyssä tulevat sijaitsemaan Maria Baric Companyn uudet tuotantotilat, taiteilijatyöhuoneet sekä varasto- ja harjoitustilat sekä Voimauttavan taiteen äärellä ry:n uudet toimitilat.

Parhaillaan Kulttuurimyllyä remontoidaan ja valmistellaan toiminnan käynnistämistä varten. Avajaisia on tarkoitus päästä juhlimaan jo syyskaudella!  Kulttuurimyllyn avajaistapahtumaviikkojen aikatauluista tiedotamme tarkemmin facebook-sivujemme kautta.

Kulttuurimyllyn black box -teatteritila tulee erikoistumaan erityisesti varjoteatteriin ja pimeässä hohtavaan mustaan teatteriin ("Black Light Theatre"), mutta tilan monipuolinen valo- ja äänitekniikka mahdollistaa näyttömötilassa myös pienimuotoisten musiikki-, nukketeatteri-, tanssi- ja sirkustuotantojen toteuttamisen. Näyttämön lavan koko n. 5m x 7m.

Kuttuurimylly tulee toimimaan Itä-Helsingissä uutena alueellisena taide-, kulttuuri- ja teatteritilana yhteistyössä Stoan ja muiden alueen toimijoiden kanssa.

TOIMINTA KULTTUURIMYLLYSSÄ

Järjestämme muun muassa esityksiä, konsertteja, taidetyöpajoja ja erilaisia tapahtumia sekä avointa toimintaa. Tarjonta on monimuotoista ja kaikenikäisille suunnattua. Tavoitteenamme on, että alueelle kehittyvä taide- ja kulttuuritoiminta muotoutuu yhteistyössä alueen asukkaiden kanssa. 

 

Maria Baric Companyn uutuustuotantoa, Toiveiden taivas -tuliteatteriesitystä saapui katsomaan uudenvuoden juhlaan yli 15 000 katsojaa

 

Maria Baric Companyn vuoden 2017 uutuusteos Toiveiden taivas sai ensi-iltansa syyskuussa. 

Tulitaidetta ja kipinöiviä unelmia

Toiveiden taivas oli Suomi 100 -juhlavuodelle ajoittuva taiteellinen teoskokonaisuus. Siihen kuului eri paikoissa kiertävät Kohtaamisia unelmien äärellä -työpajat, joissa kerättiin eri ikäisten ja taustaisten ihmisten unelmia. Työpajoja järjestettiin mm. päiväkodeissa, kouluissa ja nuorisotaloilla sekä Asunnottomien yö -tapahtumassa, päihdeongelmaisten tukipisteillä ja eri kaupunkitapahtumissa. Kiertävien unelmatyöpajojen lisäksi teoksen valmisteluprosessiin kuului erityisesti nuorille suunnattua työpajatoimintaa, jonka myötä he pääsivät tutustumaan tulisirkuksen ja tulinukketeatterin tekemiseen. Teoksen visuaalisuus kietoutuikin vahvasti elävän tulen ympärille. Teoskokonaisuutena Toiveiden taivas rakensi tulitaiteen, katuteatterin ja unelmoinnin keinoin moniulotteisen ulkoilmateoksen, joka viiden yhteisöllisen esityksen myötä nousi lopulta juhlistamaan 100-vuotiasta Suomea. Yhdessä-teeman mukaisesti Toiveiden taivas olikin ennen kaikkea teos, joka rakentui yhdessä - ja rohkaisi unelmoimaan.  Tuliteatteriesitysten katsojamäärä Suomi 100 -juhlavuoden aikana  oli yli  20 000 katsojaa.

 

 

 

Maria Baric Companyn
Suomi 100 -aiheinen uutuusteos
sai maailmanensi-iltansa Kuubassa

 

Maria Baric Companyn uutuusteos El cielo de los deseos sai maailmanensi-iltansa Kuubassa Matanzanin kaupungissa. Teos nähtiin kansainvälisten katuteatterifestivaalien (IX Jornada de Teatro Callejero) avajais- ja päätösesityksenä.  Festivaaleilla nähty kantaesitys oli espanjankielinen teossovitus Maria Baric Companyn uutuusteoksesta “Toiveiden taivas”, jonka esitykset keräsivät Helsingissä yhteensä yli 18 000 katsojaa.

Maria Baric Companyn uutuusteos toi kuubalaiselle yleisölle tutuksi 100-vuotiasta Suomea, Kalevalaa ja sen syntytarinaa, jonka pohjalta ryhmä loi uuden teoksensa. Katuteatteria, tanssia, tulisirkusta ja musiikkia yhdistelevä ulkoilmaesitys keräsi tänäkin vuonna festivaalien suurimmat yleisömäärät ja kokosi eri maiden festivaalivieraat ja paikalliset asukkaat yhteen elävän tulen ja unelmien äärelle.

Näytelmän käsikirjoittaja, säveltäjä ja ohjaaja Maria Baric kuvaa teoksen syntyprosessia näin: 

“Toiveiden taivas on meidän tapamme juhlistaa satavuotiasta Suomea. Halusimme tuoda juhlatunnelmat mukanamme myös maailmalle teatterin keinoin. Juhlavuoden teeman mukaisesti myös tämän teoksen kantava ajatus kiteytyi yhteen tärkeään sanaan: yhdessä. Teoksen suunnittelussa ja valmistelussa ammensimme inspiraatiota Elias Lönnrotin runojenkeruumatkoilta, joiden koonneista syntyi lopulta maamme kansalliseepos, Kalevala. Runojen sijaan me taas keräsimme unelmia. Tuli ja sen luoma valo toimii kipinöivänä heijastuspintana sekä jo kirjoitetuille tarinoille että vielä kirjoittamattomille ja sanoittamattomille unelmille.”

El cielo de los deseos on jo Maria Baric Companyn kolmas espanjan kielelle käännetty näytelmä, joka on vieraillut Kuubassa. Ryhmän aikaisempia teoksia on ehtinyt nähdä Kuubassa jo yli 20 000 katsojaa. Ryhmä on myös saanut tunnustusta paikallisten taiteilijoiden kanssa toteuttamastaan monivuotisesta kulttuuriyhteistyöstä. 

El cielo de los deseos toteutettiin kansainvälisenä yhteistuotantona paikallisen El Miron Cubano teatterin kanssa. Suomalaisten ja kuubalaisten esiintyjien lisäksi festivaalien päätösesityksessä vieraili myös taiteilijoita Espanjasta ja Meksikosta. Tuotantoa tuki festivaalien lisäksi mm. Matanzanin kaupungin esittävän taiteen neuvosto Artes Escenicas, Helsingin Kulttuurikeskus sekä Taiteen edistämiskeskus. 

Uusi lastenmusiikkilevy SALAISUUKSIEN SATEENVARJO julkaistu!

Maria Baric Companyn toiminnan yhtenä perusajatuksena on tuoda pieniä ja suuria elämyksiä esittävän taiteen muodossa ihmisten luokse. Company kiertää aktiivisesti niin Suomessa kuin kansainvälisesti ja on toteuttanut osallistavia konsertti- , työpaja- ja esityshetkiä musiikin, varjoteatterin ja nukketeatterin keinoin mm. lastensairaalaosastojen, vastaanottokeskusten,  päiväkotien, koulujen, muskareiden, erilaisten vauva-  ja perhetapahtumien sekä ensi- ja turvakotien lapsille. Uutuuslevyn laulut ovat syntyneet vuosien saatossa näistä lasten kanssa syntyneistä kohtaamisista ja niiden aikaansaamista inspiraatioista, sadun maailmassa vietetyistä yhteisistä hetkistä. Lasten leikeistä ja tarinoista. Nyt näitä kymmenen vuoden matkan aikana syntyneitä lauluja on kerätty levyllisen verran kokoelmaksi ilahduttamaan kaikkia lapsia, perheitä sekä lapsiryhmien ja lastenkulttuurin parissa työskenteleviä. Ennen julkaisemattomat laulut tarjoilevat uusia pieniä polkuja musiikin ja mielikuvituksen maailmaan. 

P.S Levy antaa esimakua valmisteilla olevalle, myöhemmin julkaistavalle levyyn ja konserttiin/esitykseen liittyvälle kirjalle, joka kokoaa levyn lauluihin liittyvät pedagogiset vinkit ja antaa toimintaohjeita ja monipuolisia virikkeitä esimerkiksi omien pienten esitysten, tarinoiden sekä luovan toiminnan toteuttamiseen eri ikäisten lasten kanssa. 

Maria Baric Companyn muusikot levyllä:

Maria Baric laulujen sävellykset ja sanoitukset, laulu, taustalaulu, viulu, viola d'amore
Samuli "Teho" Majamäki: marimba, vibrafone, water drums, patarummut, perkussiot
Joakim Berghäll bassoklarinetti, saksofoni, huilu, mandoliini
Kari Hulkkonen sähköbasso, kontrabasso
Kim Rantala koskettimet
Seppo Salmi: kitarat
Abdissa Assefa perkussiot
Stefan Stanciu panhuilu

P.S Joko olet käynyt tykkäämässä meistä instagram- ja  facebook-sivuillamme? ;)
Jos et vielä ole sinne asti eksynyt... niin tervetuloa kurkistamaan näihinkin somekanaviimme!
Odotamme sinua - nähdään!

P. S Ja jos sinulla on mielessäsi joku, joka saattaisi pitää uudesta levystämme, niin... laita viidakkorumpu soimaan
- ja kerro kaverille!