143452369659184

Illan hämärtyessä ihmiset kokoontuvat yhdessä ulkotulien lämpöön. Musiikkia, tulta, teatteria, tanssia ja sirkusta yhdistelevä esityskokonaisuus kuljettaa katsojat unelmien äärelle.

 Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Alexey Otavin

Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Alexey Otavin

 Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Alexey Otavin

Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Alexey Otavin

Valon juhla valaisee Kalasataman perjantaina 28.9.2018


Yleisölle maksuton tapahtuma pe 28.9.2018 klo 18.30-20.00

Klo 18.30-19.30 TULINUKKETEATTERIA – TULIVEISTOKSIA – YHTEISÖTULITEOS
Klo 19.30-20.00 TULITEATTERITEOS TOIVEIDEN TAIVAS
 

REDIn piha, Englantilaisaukio

Tapahtumassa esiintyvät Maria Baric Companyn taiteilijat:
Maria Baric, Kasmir Jolma, Tuuli Kontiainen, Pentti Luomakangas, Samuli Majamäki, Wippe Mäkinen, Anssi Nurmi, Petri Saunio,
Jaakko Sirainen, Niko Solopuro & Nemanja Stojanovic

Esitys on yleisölle maksuton.

Halutessaan voi osallistua yhteisötuliteoksen tekemiseen klo 18.30-19.00. Materiaalimaksu, 2 euroa, sisältää ulkotulen ja opastuksen. Tuikkiva tulimeri valaisee kasvaessaan hämyisän Kalasataman ja luo taianomaiset puitteet Toiveiden taivas -esitykselle.

Maksuttomassa Kohtaamisia unelmien äärellä -työpajassa puolestaan voi kirjoittaa toiveita ja hyvän mielen toivotuksia tuntemattomalle. Tähdenmuotoisille papereille kirjoitetut toiveet jaetaan esityksen aikana sattumanvaraisille vastaanottajille yleisössä. Työpajapiste on avoinna klo 19.20 saakka.

Tapahtuman Facebook-sivu

 Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Alexey Otavin

Maria Baric Company / Toiveiden taivas.
Kuva: Alexey Otavin

Maria Baric Company 2017 Kuva_Alexey Otavin.jpg
Maria Baric Company_Kuvaaja_Alexey_Otavin.jpg
26166089_10155130337306629_4333499162589301197_n.jpg
26165142_10155130337436629_2693436753536429153_n.jpg

Suuren suosion saavuttanut tOIVEIDEN TAIVAS -TULITEATTERITEOS nähdään
Kalasataman Valon juhlassa ensimmäistä kertaa tänä vuonna!

Kalasataman Valon juhlassa tulitapahtumakokonaisuuteen kuuluu yhteisöllinen tulitaideteos, tuliteatteriesitys sekä ennen esitystä yleisölle auki oleva työpajapiste. Yhteisöllinen tulitaideteos valaisee pimeän illan lukuisilla ulkotulilla ja esittelee samalla Maria Baric Companyn tulinukketeatterinukkeja ryhmän kansainvälisesti menestyneimmästä tuliteatteriteoksesta Ave Fenix, joka on kertomus tarujen ihmeellisestä tulilinnusta. Näyttävä ilta huipentuu Toiveiden taivas -tuliteatteriteokseen. Helsingin kaupunki on valinnut Kalasataman Valon juhlan yhdeksi vuonna 2018 rahoitettavaksi ympäristötaidehankkeekseen. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä kaupunkikeskus REDIn kanssa.

Tavoitteenamme on tuoda Valon juhlan myötä Kalasataman rakennustyömaiden sekaan iloa ja yhteisöllisyyttä sekä ympäristöä valaisevaa lämpöä ja kauneutta – tuliteatterin keinoin. Feenikslinnun nousu tuhkasta uusiin liekkeihin ja uuteen elämään symboloi tässä yhteydessä myös Kalasataman alueen uutta alkua ja uusia mahdollisuuksia, kun alueen ulkomuoto nousee rakennustyömaavaiheen jälkeen uuteen loistoonsa.
— Taiteellinen johtaja Maria Baric

Pieniä tarinoita, suuria unelmia

Toiveiden taivas -tuliteatteriteoksen käsikirjoitus ammentaa inspiraationsa Suomen kansalliseepoksen Kalevalan syntytavasta. Maria Baric Companyn taiteilijat kiersivät Elias Lönnrotin tavoin keräämässä ihmisten tarinoita, nyt unelmien ja toiveiden näkökulmasta. Toiveiden taivas onkin ennen kaikkea teos, joka on rakennettu yhdessä yleisöjen, työpajakävijöiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Jokainen toiveita tuikkiva tulilyhty voidaan sytyttää vain kerran ja jokaisella tulien sytyttäjällä on oma tarinansa. 

Toiveiden taivas sai ensi-iltansa satavuotiaan Suomen juhlavuonna 2017. Teoksella taiteilijat haluavat omalla panoksellaan olla rakentamassa sellaista tulevaisuuden Suomea, jossa jokainen voi kokea olevansa oikeutettu unelmoimaan ja lähteä tavoittelemaan unelmiaan – olivatpa ne miten pieniä tai suuria hyvänsä.

Suomi 100 -juhlavuoden aikana Toiveiden taivas -teoskokonaisuuden näki yli 20 000 katsojaa.

26195439_10155467638588264_8767915046731540508_n.jpg

 

YHTEISÖLLISYYTTÄ & OSALLISUUTTA

Osallisuutta tarjoava musiikillinen tuliteatteriteos kuljettaa yleisön liekehtivälle matkalle valojen ja varjojen maailmaan. Soihduilla, lyhdyillä ja kipinöillä valaistun teoksen tematiikka johdattelee seuraamaan salaperäistä polkua – jokaisen katsojan omiin unelmiin. 

 

KOHTAAMISIA UNELMIEN ÄÄRELLÄ
-YLEISÖTYÖPAJA TOIVEILLE OMISTETUSSA TELTTAKATOKSESSA

Tapahtumaillan aikana yleisöllä on mahdollisuus vierailla  Kohtaamisia unelmien äärellä -työpajateltalla, jossa voi käydä kirjoittamassa ylös omia ajatuksiaan toiveisiin ja unelmiin liittyen. 

11Toiveiden_taivas_Pasi_Markkanen.jpg

2017

TOIVEIDEN TAIVAS - YHTEISÖTAITEEN JA NÄYTTÄMÖTAITEEN HYBRIDI

Toiveiden taivas sai ensi-iltansa vuonna 2017. Suomi 100 -juhlavuoden Yhdessä-teeman mukaisesti Toiveiden taivas on ennen kaikkea teos, jota Maria Baric Company on rakentanut yhdessä yleisöjen, työpajakävijöiden ja yhteistyökumppanien kanssa. Jokainen työpajoihin, esityksiin ja yhteistyöhön osallistunut on ollut mukana luomassa  tätä laajaa näyttämötaideteosta, joka kokonaisuudesta vuoden 2017 aikana hiljalleen punoutui. 

Yhdessä Maria Baric Companyn tulitaiteilijoiden ja Club for five -lauluyhtyeen kanssa Toiveiden taivas -näyttämöteoksen ensi-illassa esiintyi myös nuoria ja aikuisia, jotka osallistuivat syksyn 2017 aikana ryhmän järjestämiin tuliteatterityöpajoihin. 

 tukijat ja yhteistyökumppanit:

Voimauttavan taiteen äärellä ry
Helsinki Marketing
Vetoa ja voimaa Mellunkylään verkosto
Kattohanke
Vailla vakinaista asuntoa ry
Moniheli ry
Club for five
Teatterimuseo
Taiteen Edistämiskeskus
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimikunta
Helsingin kaupunki, nuorisotyö
Lastenkulttuurikeskus Musikantit
Mikaelin seurakunta
Kontulan taiteiden yö
Lähiöfest
Upeafest
Heka
Vahanen Oy
Kontulan kirjasto
Mellunkylän Lapset
Mellunkylän joulupuisto
Partiocsout
Keinutien ala-aste
Kontulan Nuorisotalo Luuppi
Vesalan nuorisotalo
Kivikon nuorisotalo
Kontulan D-Asema
Lähiöasema
Symppis
Opetusvirasto
Oppimisen fiesta