143452369659184

Illan hämärtyessä ihmiset kokoontuvat yhdessä ulkotulien lämpöön. Musiikkia, tulta, teatteria, tanssia ja sirkusta yhdistelevä esityskokonaisuus kuljettaa katsojat unelmien äärelle…

 Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Alexey Otavin

Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Alexey Otavin

 Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Alexey Otavin

Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Alexey Otavin

Maria Baric Companyn seuraava tulitaidetapahtuma järjestetään

lauantaina 27.10.2018
Espoossa, Kauppakeskus Sellon edustalla
.

Illan aikataulu tarkentuu pian!

 Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Alexey Otavin

Maria Baric Company / Toiveiden taivas.
Kuva: Alexey Otavin

Maria Baric Company 2017 Kuva_Alexey Otavin.jpg
Maria Baric Company_Kuvaaja_Alexey_Otavin.jpg
26166089_10155130337306629_4333499162589301197_n.jpg
26165142_10155130337436629_2693436753536429153_n.jpg

Pieniä tarinoita, suuria unelmia

Toiveiden taivas -tuliteatteriteoksen käsikirjoitus ammentaa inspiraationsa Suomen kansalliseepoksen Kalevalan syntytavasta. Maria Baric Companyn taiteilijat kiersivät Elias Lönnrotin tavoin keräämässä ihmisten tarinoita, nyt unelmien ja toiveiden näkökulmasta. Toiveiden taivas onkin ennen kaikkea teos, joka on rakennettu yhdessä yleisöjen, työpajakävijöiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Jokainen toiveita tuikkiva tulilyhty voidaan sytyttää vain kerran ja jokaisella tulien sytyttäjällä on oma tarinansa. 

Toiveiden taivas sai ensi-iltansa satavuotiaan Suomen juhlavuonna 2017. Teoksella taiteilijat haluavat omalla panoksellaan olla rakentamassa sellaista tulevaisuuden Suomea, jossa jokainen voi kokea olevansa oikeutettu unelmoimaan ja lähteä tavoittelemaan unelmiaan – olivatpa ne miten pieniä tai suuria hyvänsä.

Suomi 100 -juhlavuoden aikana Toiveiden taivas -teoskokonaisuuden näki yli 20 000 katsojaa.

tOIVEIDEN TAIVAS -TULITEATTERITEOS ESITETTIIN ensimmäistä kertaa tänä vuonna
kalasataman valon juhlassa

Kalasataman Valon juhlassa 28.9.2018 tulitapahtumakokonaisuuteen kuului yhteisöllinen tulitaideteos, tuliteatteriesitys sekä ennen esitystä yleisölle auki ollut työpajapiste. Yhteisöllinen tulitaideteos valaisi pimeän illan lukuisilla ulkotulilla ja esitteli samalla Maria Baric Companyn tulinukketeatterinukkeja ryhmän kansainvälisesti menestyneimmästä tuliteatteriteoksesta Ave Fenix, joka on kertomus tarujen ihmeellisestä tulilinnusta. Näyttävä ilta huipentui Toiveiden taivas -tuliteatteriteokseen. Helsingin kaupunki valitsi Kalasataman Valon juhlan yhdeksi vuonna 2018 rahoitettavaksi ympäristötaidehankkeekseen. Tapahtuma toteutettiin yhteistyössä kaupunkikeskus REDIn kanssa.

Tavoitteenamme on tuoda Valon juhlan myötä Kalasataman rakennustyömaiden sekaan iloa ja yhteisöllisyyttä sekä ympäristöä valaisevaa lämpöä ja kauneutta – tuliteatterin keinoin. Feenikslinnun nousu tuhkasta uusiin liekkeihin ja uuteen elämään symboloi tässä yhteydessä myös Kalasataman alueen uutta alkua ja uusia mahdollisuuksia, kun alueen ulkomuoto nousee rakennustyömaavaiheen jälkeen uuteen loistoonsa.
— Taiteellinen johtaja Maria Baric pohti ennen esitystä
26195439_10155467638588264_8767915046731540508_n.jpg

 

YHTEISÖLLISYYTTÄ & OSALLISUUTTA

Osallisuutta tarjoava musiikillinen tuliteatteriteos kuljettaa yleisön liekehtivälle matkalle valojen ja varjojen maailmaan. Soihduilla, lyhdyillä ja kipinöillä valaistun teoksen tematiikka johdattelee seuraamaan salaperäistä polkua – jokaisen katsojan omiin unelmiin. 

 

KOHTAAMISIA UNELMIEN ÄÄRELLÄ
-YLEISÖTYÖPAJA TOIVEILLE OMISTETUSSA TELTTAKATOKSESSA

Tapahtumailtaan kuului yleisön mahdollisuus vierailla  Kohtaamisia unelmien äärellä -työpajateltalla, jossa sai käydä kirjoittamassa omia ajatuksiaan toiveisiin ja unelmiin liittyen. Pajassa toivottiin hyvää erityisesti tuntemattomille vastaanottajille.

11Toiveiden_taivas_Pasi_Markkanen.jpg

2017

TOIVEIDEN TAIVAS - YHTEISÖTAITEEN JA NÄYTTÄMÖTAITEEN HYBRIDI

Toiveiden taivas sai ensi-iltansa vuonna 2017. Suomi 100 -juhlavuoden Yhdessä-teeman mukaisesti Toiveiden taivas on ennen kaikkea teos, jota Maria Baric Company on rakentanut yhdessä yleisöjen, työpajakävijöiden ja yhteistyökumppanien kanssa. Jokainen työpajoihin, esityksiin ja yhteistyöhön osallistunut on ollut mukana luomassa  tätä laajaa näyttämötaideteosta, joka kokonaisuudesta vuoden 2017 aikana hiljalleen punoutui. 

Yhdessä Maria Baric Companyn tulitaiteilijoiden ja Club for five -lauluyhtyeen kanssa Toiveiden taivas -näyttämöteoksen ensi-illassa esiintyi myös nuoria ja aikuisia, jotka osallistuivat syksyn 2017 aikana ryhmän järjestämiin tuliteatterityöpajoihin. 

 tukijat ja yhteistyökumppanit:

Voimauttavan taiteen äärellä ry
Helsinki Marketing
Vetoa ja voimaa Mellunkylään verkosto
Kattohanke
Vailla vakinaista asuntoa ry
Moniheli ry
Club for five
Teatterimuseo
Taiteen Edistämiskeskus
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimikunta
Helsingin kaupunki, nuorisotyö
Lastenkulttuurikeskus Musikantit
Mikaelin seurakunta
Kontulan taiteiden yö
Lähiöfest
Upeafest
Heka
Vahanen Oy
Kontulan kirjasto
Mellunkylän Lapset
Mellunkylän joulupuisto
Partiocsout
Keinutien ala-aste
Kontulan Nuorisotalo Luuppi
Vesalan nuorisotalo
Kivikon nuorisotalo
Kontulan D-Asema
Lähiöasema
Symppis
Opetusvirasto
Oppimisen fiesta