143452369659184

Illan hämärtyessä ihmiset kokoontuvat yhdessä ulkotulien lämpöön. Musiikkia, tulta, teatteria, tanssia ja sirkusta yhdistelevä esityskokonaisuus kuljettaa katsojat unelmien äärelle…

Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Alexey Otavin

Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Alexey Otavin

Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Alexey Otavin

Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Alexey Otavin


Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Alexey Otavin

Maria Baric Company / Toiveiden taivas.
Kuva: Alexey Otavin

Maria Baric Company 2017 Kuva_Alexey Otavin.jpg
Maria Baric Company_Kuvaaja_Alexey_Otavin.jpg
Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Sampsa Kares

Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Sampsa Kares

Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Roosa Oksaharju

Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Roosa Oksaharju

Toiveiden taivas - kohtaamisia unelmien äärellä oli näyttävä esitys. Kaunista laulua, upeita temppuja ja hieno tarina jokaisen oikeudesta unelmoida ja tavoitella unelmiaan.
— Katsojapalaute & blogiarvostelu Kalasataman esityksestä, Minkun matkassa -blogi

Toiveiden taivas / Maria Baric Company
Käsikirjoitus, ohjaus ja musiikin sävellys: Maria Baric
Esiintyjät: Kasmir Jolma, Veli-Matti Saarela, Karina Saarela, Niko Solopuro, Anssi Nurmi, Nemanja Stojanovic, Petri Saunio, Maria Baric
Stage-managers tiimi: Mikko Komulainen, Mohammad Manla, Joonas Kinni
Puvustus: Tintti Mikkonen & Tuija Laine
Tulisirkus-koreografiat: Esiintyvät taiteilijat
Tulilavasteet: Petri Saunio, Nemanja Stojanovic & Maria Baric
Tuotanto: Maria Baric Company
Tarinankertojana kuullaan Veikko Honkasen ääni

Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Ahti Kannisto

Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Ahti Kannisto

Pieniä tarinoita, suuria unelmia

Toiveiden taivas -tuliteatteriteoksen käsikirjoitus ammentaa inspiraationsa Suomen kansalliseepoksen Kalevalan syntytavasta. Maria Baric Companyn taiteilijat kiersivät Elias Lönnrotin tavoin keräämässä ihmisten tarinoita, nyt unelmien ja toiveiden näkökulmasta. Toiveiden taivas onkin ennen kaikkea teos, joka on rakennettu yhdessä yleisöjen, työpajakävijöiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Jokainen toiveita tuikkiva tulilyhty voidaan sytyttää vain kerran ja jokaisella tulien sytyttäjällä on oma tarinansa. 

Toiveiden taivas sai ensi-iltansa satavuotiaan Suomen juhlavuonna 2017. Teoksella taiteilijat haluavat omalla panoksellaan olla rakentamassa sellaista tulevaisuuden Suomea, jossa jokainen voi kokea olevansa oikeutettu unelmoimaan ja lähteä tavoittelemaan unelmiaan – olivatpa ne miten pieniä tai suuria hyvänsä.

Suomi 100 -juhlavuoden aikana Toiveiden taivas -teoskokonaisuuden näki yli 20 000 katsojaa.

YHTEISÖLLISYYTTÄ & OSALLISUUTTA

Osallisuutta tarjoava musiikillinen tuliteatteriteos kuljettaa yleisön liekehtivälle matkalle valojen ja varjojen maailmaan. Soihduilla, lyhdyillä ja kipinöillä valaistun teoksen tematiikka johdattelee seuraamaan salaperäistä polkua – jokaisen katsojan omiin unelmiin.

Esitykseen voidaan kytkeä Kohtaamisia unelmien äärellä -unelmatyöpaja. Yleisö voi myös osallistua tulimaailman rakentamiseen tuomalla esiintymisalueelle tulilyhtyjä.

2018

tOIVEIDEN TAIVAS -TULITEATTERITEOS ESITETTIIN ensimmäistä vuonna 2018
kalasataman valon juhlassa

Kalasataman Valon juhlassa 28.9.2018 tulitapahtumakokonaisuuteen kuului yhteisöllinen tulitaideteos, tuliteatteriesitys sekä ennen esitystä yleisölle auki ollut työpajapiste. Yhteisöllinen tulitaideteos valaisi pimeän illan lukuisilla ulkotulilla ja esitteli samalla Maria Baric Companyn tulinukketeatterinukkeja ryhmän kansainvälisesti menestyneimmästä tuliteatteriteoksesta Ave Fenix, joka on kertomus tarujen ihmeellisestä tulilinnusta. Näyttävä ilta huipentui Toiveiden taivas -tuliteatteriteokseen. Helsingin kaupunki valitsi Kalasataman Valon juhlan yhdeksi vuonna 2018 rahoitettavaksi ympäristötaidehankkeekseen. Tapahtuma toteutettiin yhteistyössä kaupunkikeskus REDIn kanssa.

Lisäksi esitys on nähty Espoon valon juhlassa 27.10. ja Vuosaaren valon juhlassa 17.11. Vuosi 2018 huipentuu, kun Toiveiden taivas nähdään 31.12. osana Helsingin kaupungin uuden vuoden juhlaa Senaatitorilla klo 17. Lisäksi samassa paikassa nähdään klo 23 ote Ave Fenix teoksesta.

Tavoitteenamme on tuoda Valon juhlan myötä Kalasataman rakennustyömaiden sekaan iloa ja yhteisöllisyyttä sekä ympäristöä valaisevaa lämpöä ja kauneutta – tuliteatterin keinoin. Feenikslinnun nousu tuhkasta uusiin liekkeihin ja uuteen elämään symboloi tässä yhteydessä myös Kalasataman alueen uutta alkua ja uusia mahdollisuuksia, kun alueen ulkomuoto nousee rakennustyömaavaiheen jälkeen uuteen loistoonsa.
— Taiteellinen johtaja Maria Baric pohti ennen esitystä
11Toiveiden_taivas_Pasi_Markkanen.jpg

2017

TOIVEIDEN TAIVAS - YHTEISÖTAITEEN JA NÄYTTÄMÖTAITEEN HYBRIDI

Toiveiden taivas sai ensi-iltansa vuonna 2017. Suomi 100 -juhlavuoden Yhdessä-teeman mukaisesti Toiveiden taivas on ennen kaikkea teos, jota Maria Baric Company on rakentanut yhdessä yleisöjen, työpajakävijöiden ja yhteistyökumppanien kanssa. Jokainen työpajoihin, esityksiin ja yhteistyöhön osallistunut on ollut mukana luomassa  tätä laajaa näyttämötaideteosta, joka kokonaisuudesta vuoden 2017 aikana hiljalleen punoutui. 

Yhdessä Maria Baric Companyn tulitaiteilijoiden ja Club for five -lauluyhtyeen kanssa Toiveiden taivas -näyttämöteoksen ensi-illassa Mellunkylässä esiintyi myös nuoria ja aikuisia, jotka osallistuivat syksyn 2017 aikana ryhmän järjestämiin tuliteatterityöpajoihin. 

 tukijat ja yhteistyökumppanit:

Voimauttavan taiteen äärellä ry
Helsinki Marketing
Vetoa ja voimaa Mellunkylään verkosto
Kattohanke
Vailla vakinaista asuntoa ry
Moniheli ry
Club for five
Teatterimuseo
Taiteen Edistämiskeskus
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimikunta
Helsingin kaupunki, nuorisotyö
Lastenkulttuurikeskus Musikantit
Mikaelin seurakunta
Kontulan taiteiden yö
Lähiöfest
Upeafest
Heka
Vahanen Oy
Kontulan kirjasto
Mellunkylän Lapset
Mellunkylän joulupuisto
Partiocsout
Keinutien ala-aste
Kontulan Nuorisotalo Luuppi
Vesalan nuorisotalo
Kivikon nuorisotalo
Kontulan D-Asema
Lähiöasema
Symppis
Opetusvirasto
Oppimisen fiesta