143452369659184

Illan hämärtyessä ihmiset kokoontuvat yhdessä ulkotulien lämpöön. Musiikkia, tulta, teatteria, tanssia ja sirkusta yhdistelevä esityskokonaisuus kuljettaa katsojat unelmien äärelle.

 Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Alexey Otavin

Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Alexey Otavin

 Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Alexey Otavin

Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Alexey Otavin

Toiveiden taivas on meidän tapamme juhlistaa satavuotiasta Suomea. 
Taiteilijoina haluamme omalla taiteellisella työskentelyllämme olla osaltamme rakentamassa sellaista tulevaisuuden Suomea, jossa jokainen voisi kokea, että minullakin on oikeus unelmoida
- ja lähteä tavoittelemaan näiden unelmien saavuttamista.
Oli ne sitten kuinka pieniä, suuria tai erilaisia hyvänsä.
 Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Alexey Otavin

Maria Baric Company / Toiveiden taivas.
Kuva: Alexey Otavin

Maria Baric Company 2017 Kuva_Alexey Otavin.jpg
Maria Baric Company_Kuvaaja_Alexey_Otavin.jpg
Toivomme, että tämä tuliteatteriteos voisi toimia eräänlaisen sisäisen “kipinän” sytyttäjänä ja rohkaista tutkimusmatkalle näiden unelmien äärelle. Tuli ja sen luoma valo toimii kipinöivänä heijastuspintana sekä jo kirjoitetuille elämäntarinoille, että vielä kirjoittamattomille ja sanoittamattomille unelmille.
26166089_10155130337306629_4333499162589301197_n.jpg
26165142_10155130337436629_2693436753536429153_n.jpg

 

Toiveiden taivas on erityisesti Suomen 100v. juhlavuodelle suunniteltu ulkoilmaesitys, jonka visuaalisuus kietoutuu vahvasti elävän tulen ympärille. Teos sai  maailmanensi-iltansa kansainvälisillä katuteatterifestivaaleilla Kuubassa  keväällä 2017, espanjankielisenä näytelmäsovituksena El cielo de los deseos. Teoksen suomenkielisen teossovituksen ensi-ilta nähtiin 30.9.2017 osana Kontulan taiteiden yön, Lähiöfestin ja Upeafest kaupunkifestivaalien ohjelmatarjontaa. Ensi-ilta toteutettiin yhteistyössä lauluyhtye Club for fiven kanssa. 
 

PIENIÄ TARINOITA, SUURIA UNELMIA

Tapa, jolla Toiveiden taivas -juhlateoksen käsikirjoitus on laadittu, ammentaa inspiraationsa Suomen kansalliseepoksen Kalevalan syntytavasta. Elias Lönnrotin tavoin Maria Baric Companyn taiteilijat ovat vuoden aikana kiertäneet keräämässä ihmisten tarinoita, mutta tällä kertaa unelmien ja toiveiden näkökulmasta. Jokainen toiveita tuikkiva tulilyhty voidaan sytyttää vain kerran. Jokaisella tulien sytyttäjällä on oma tarinansa. 

26195439_10155467638588264_8767915046731540508_n.jpg

 

YHTEISÖLLISYYTTÄ & OSALLISUUTTA

Yhdessä Maria Baric Companyn tulitaiteilijoiden ja Club for five -lauluyhtyeen kanssa Toiveiden taivas näyttämöteoksessa esiintyy myös alueella asuvia nuoria ja aikuisia, jotka ovat syksyn aikana osallistuneet ryhmän järjestämiin tuliteatterityöpajoihin. Osallisuutta tarjoava musiikillinen tuliteatteriteos kuljettaa yleisön liekehtivälle matkalle valon ja varjojen maailmaan. Soihduilla, lyhdyillä ja kipinöillä valaistun teoksen tematiikka johdattelee seuraamaan salaperäistä polkua - jokaisen katsojan omiin unelmiin. 

 

KOHTAAMISIA UNELMIEN ÄÄRELLÄ
-YLEISÖTYÖPAJA TOIVEILLE OMISTETUSSA TELTTAKATOKSESSA

Tapahtumaillan aikana yleisöllä on mahdollisuus vierailla esityspaikan viereen pystytetyllä Kohtaamisia unelmien äärellä -työpajateltalla, jossa voi käydä kirjoittamassa ylös omia ajatuksia toiveisiin ja unelmiin liittyen. 

11Toiveiden_taivas_Pasi_Markkanen.jpg

TOIVEIDEN TAIVAS - YHTEISÖTAITEEN JA NÄYTTÄMÖTAITEEN HYBRIDI

100 vuotiaan Suomen juhlavuoden Yhdessä -teeman mukaisesti Toiveiden taivas on ennen kaikkea teos, jota Maria Baric Company on rakentanut yhdessä yleisöjen, työpajakävijöiden ja yhteistyökumppanien kanssa. Jokainen työpajoihin, esityksiin ja yhteistyöhön osallistunut on ollut mukana luomassa  tätä laajaa näyttämötaideteosta, joka kokonaisuudesta  vuoden aikana hiljalleen punoutui. 

 tukijat ja yhteistyökumppanit:

Voimauttavan taiteen äärellä ry
Helsinki Marketing
Vetoa ja voimaa Mellunkylään verkosto
Kattohanke
Vailla vakinaista asuntoa ry
Moniheli ry
Club for five
Teatterimuseo
Taiteen Edistämiskeskus
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimikunta
Helsingin kaupunki, nuorisotyö
Lastenkulttuurikeskus Musikantit
Mikaelin seurakunta
Kontulan taiteiden yö
Lähiöfest
Upeafest
Heka
Vahanen Oy
Kontulan kirjasto
Mellunkylän Lapset
Mellunkylän joulupuisto
Partiocsout
Keinutien ala-aste
Kontulan Nuorisotalo Luuppi
Vesalan nuorisotalo
Kivikon nuorisotalo
Kontulan D-Asema
Lähiöasema
Symppis
Opetusvirasto
Oppimisen fiesta